Rust in je hoofd,
Ruimte in je lijf, Liefde in je ziel.

Daar word je gegarandeerd blijer, rustiger en gelukkiger van.

'Een bezoek aan jou
is als een mini-vakantie'

‘Vrij van mijn denken, aanwezig in mijn lichaam, contact met mezelf’.

Durf te voelen wat je voelt.

Het denken voorbij en open naar jezelf.

Geef een goed gesprek cadeau!

Of een massage, een yoga-, adem- of meditatieles.

Energie, diepte en balans.

Kenmerkend voor de les zijn de dynamische oefeningen, het stromen van de energie, het gevoel van diepe ontspanning, de aandacht voor de adem en de meditaties.

Adem vol en diep, geef jezelf meer lucht.

Voel jezelf, voel je ziel, voel je zijn.

Wat ik heb ervaren...

Inzicht & bewustwording, verdieping & verrijking, verwerking & ontplooiing,
voldoening & resultaat.

 • Lekker en toch functioneel

  Een massage kan helpen bij spierpijn, hoofdpijn, stress, slecht slapen en vermoeidheid.
  De doorbloeding van je spieren wordt gestimuleerd (bouwstoffen worden beter toegevoerd, afvalstoffen sneller afgevoerd) en je spijsvertering gaat er sneller van werken. Een makkelijke en effectieve manier dus om te relaxen, goed voor jezelf te zorgen, in balans te komen en nieuwe energie op te doen.

  Deep Touch ontspanningsmassage

  Een diepe trage massage van spieren en bindweefsel. In combinatie met lichtere technieken en strekkingen geeft deze massage behalve rust een enorm ruimtegevoel. Je bent helemaal bij en in diep contact met jezelf.

  Een bezoek van 1,5 uur kost € 95,-

  Een bezoek van 2 uur kost € 125,-

  Therapeutische massage (combinatie massage & gesprek)

  Als emoties en overtuigingen zich uiten in lichamelijke klachten (of andersom) is een therapeutische massage misschien iets voor jou. Het doel is om met aandacht, zonder iets te forceren, contact te maken met de plekken en gevoelens die dat het meest nodig hebben. Kortom; ademen, meer in je lichaam komen, (meer leren) voelen, observeren, aanwezig zijn, delen, helen en dat wat er speelt of heeft gespeeld een plek geven.
  Een andere mogelijkheid is een massage voorafgaand of aansluitend aan een verhelderend counseling gesprek.

  Een bezoek van 2 uur kost € 125,-

  Hotstone intensief

  Lichaamsmassage met warme lavastenen. Een heerlijke en effectieve massage door de combinatie van warmte en beweging. Afgewisseld met diverse ontspannende en intensieve massagetechnieken een bijzondere ervaring.

  Een bezoek van 2 uur kost € 140,-

  Kindjes massage

  Een ontspannende massage vinden kindjes ook fijn! Even lekker liggen, niets moeten, los van alle prikkels. Deze zachtere en lichtere lichaamsmassage is voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

  Een bezoek duurt 1 uur. Kosten: € 65,-

  De prijzen zijn inclusief 21% btw.

 • Voor wie

  Counseling werkt vooral als je problemen en/of gevoelens ervaart waar je niet mee uit de voeten kunt. De gesprekken kunnen over allerlei zaken gaan waar je in vast loopt of dreigt te lopen. Het kan gaan over je zorgen, stress, angsten of trauma’s, over problemen die je ervaart, bijvoorbeeld bij het maken van keuzes of stellen van grenzen, over bepaalde heftige reacties die je lijken te overkomen, maar ook over relatieproblemen, depressieve gevoelens en vage lichamelijke klachten.

  Doel kan o.a. zijn: inzichten te krijgen, je bewust te worden van je functioneren
  (en van de effecten daarvan), van bepaalde patronen en van je behoeften, belangrijke (onverwerkte) gebeurtenissen een plek te geven, anders met sommige zaken om te gaan, meer aanwezig te zijn, contact te maken met jezelf, je lichter en ruimer te voelen, überhaupt meer te (leren) voelen, je kwaliteiten te (her)ontdekken, rust te vinden waar je dat nodig hebt en je persoonlijk (verder) te ontwikkelen, verdiepen en verrijken.

  Traject

  Tijdens de gesprekken is er veel aandacht voor het heden (wat speelt er nu?).
  Ook kijken we naar het verleden (wanneer en hoe is dit ontstaan, hoe heb je
  het ervaren?) en we richten ons op de toekomst (wat wil je en hoe wil je het?).
  Rode draad hierbij is je gevoelsbeleving waardoor je meer inzicht krijgt in en voeling krijgt met jezelf. Hoe en waarom beleef je de dingen zoals je ze beleeft, waarom reageer je zoals je reageert en hoe is dat voor jou.
  Het aantal benodigde gesprekken kan per persoon verschillen. Soms zijn 2 gesprekken al voldoende maar meestal varieert het aantal sessies van 4 tot 6 keer.

  Als je erg in je hoofd zit en niet zo makkelijk bij je gevoel komt raad ik je een therapeutische massage aan. Een andere mogelijkheid is een Deep Touch ontspanningsmassage voorafgaand of aansluitend aan een gesprek.
  Per keer bekijken we waar je behoefte aan hebt of kan je aangeven wat je op dat moment nodig hebt.

  Een bezoek duurt 2 uur. Kosten: € 125,-

  Intake

  Als je eerst wilt bekijken of het tussen ons klikt en of ik wat voor je kan betekenen kan je eerst een afspraak maken voor een intakegesprek.

  Een bezoek duurt 1 uur. Kosten: € 75,-

  De prijzen zijn inclusief 21%btw.

   

 • Een Kundalini Yoga (KY) les duurt 90 minuten en heeft een vaste opbouw: ‘intunen’, een warming up, een yogaset (vaak met dynamische oefeningen), een lange diepe ontspanning, een meditatie en de afsluiting. De warming up, yogaset en de meditatie zijn elke les anders.
  De combinatie van de oefeningen, de krachtige (kundalini) en zachte (shakti) bewegingen en stretches, de verschillende soorten ademhaling, focus, mudra’s (handhoudingen) en (mantra)meditaties hebben een reinigende werking op je lichaam, geest en emoties; gifstoffen worden afgevoerd, stress en spanningen kunnen zich ontladen. Na de oefeningen ervaar je een diepe ontspanning van lichaam en geest, van hart en ziel.

  Ik pas de les (tempo, tijd, uitvoering) aan op jouw niveau, geef meerdere varianten op de wat zwaardere oefeningen, corrigeer je houding waar nodig, begeleid je in de verschillende soorten ademhaling en help je een meditatievorm vinden die bij je past – mocht je daar behoefte aan hebben.

  Hormoon Yoga heeft enige verwandschap met Kundalini Yoga.
  De Hormoon Yoga set bestaat uit een aantal oefeningen die bepaalde organen en klieren stimuleren en zo de vrouwelijke hormonen (oestrogeen en progesteron) meer in balans brengen. Deze hormonen geven je kracht, uithoudingsvermogen en zijn onder meer van belang voor je geheugen, je figuur en je emotionele balans.
  De natuurlijke aanmaak wordt vertraagd als je ouder wordt, vaak met stemmingswisselingen en allerlei klachten als gevolg: een onevenwichtige cyclus, symptomen van pms en overgangsperikelen. Door het regelmatig beoefenen van Hormoon Yoga verminderen je klachten op een natuurlijke manier en voel je je vitaler en meer in balans. De oefeningen zijn actief en dynamisch. Je hele lichaam komt een bod, maar de oefeningen richten zich vooral op de onderbuik (eierstokken), keelgebied (schildklier), rug (bijnieren) en hypofyse (hoofd).
  We gebruiken daarbij een intensieve ademhaling. Ook is er ruimte voor ontspanning, meditatie, energiecirculatie en visualisatie.

  Een zachtere variant van Kundalini Yoga is Shakti Dance Yoga:
  een combinatie van meditatief bewegen (vloeiende stretchoefeningen op de grond en staande oefeningen) adem, mentale focus, mantra en stilte.
  Een oefening in voelen (hoe je wilt bewegen) en (durven) volgen van deze innerlijke impuls, aanwezigheid, loslaten en overgave. Je gaat van buiten naar binnen.
  Na een les ervaar je meer ontspanning, lichtheid, energie, zachtheid, ruimte,  vrijheid en the light of the soul!

  > Privélessen voor 1 of 2 personen zijn op afspraak en geef ik aan huis op de Roskamstraat.
  De lessen duren ongeveer anderhalf uur.

  > Yogascholen in ‘Groot Amsterdam’ kunnen mij inhuren voor een gastles Hormoon Yoga of Shakti Dance Yoga.

  > Op Maandagochtend en donderdagavond geef ik les bij Yoga Today in Weesp. Kijk voor meer informatie op www.yogatoday.nl.

  > Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben.

  > Deelname aan de lessen is voor eigen risico & verantwoordelijkheid.

  Lestijden groepsles & locatie

  Maandagochtend Pranazaal Yoga Today 10.00 – 11.30 uur
  Donderdagavond Lotuszaal Yoga Today 20.00 – 21.30 uur

  Prijzen Privéles

  Privé Yoga les  Roskamstraat € 75,- (zakelijk excl. btw)

   

  Kosten 2e persoon  € 45
  Een les duurt 90 minuten
   

   

   

  Doen & Laten

  Draag gemakkelijke kleding.

  Eet licht en niet te veel vlak voor de les.

  Neem naar de groepsles bij YogaToday een flesje water en een groot badlaken/kleedje mee voor over de yogamat (een eigen yogamat mag natuurlijk ook). Je hoeft niets mee te nemen naar een privéles.

  Oorsprong

  Kundalini Yoga is gebaseerd op de leer van Yogi Bhajan (1929-2004). Deze Indiase meester van de Kundalini Yoga bracht de ‘moeder van de yoga’ eind jaren ’60 naar het Westen en maakte deze krachtige vorm van yoga (tot die tijd geheim voor het grote publiek en alleen bestemd voor een Indiase elitegroep) openbaar.

  Kundalini Yoga is de grootste inspiratiebron geweest voor Sara Avtar, de ‘koningin’ van de Shakti Dance Yoga. De bewegingen in deze vorm van yoga zijn zachter, ronder en vloeiender.
  Ook in de Hormoon Yoga , ontwikkeld door de Braziliaanse Dina Rodrigues (inmiddels in de 80 en nog steeds alive and kicking) speelt Kundalini Yoga een belangrijke rol.

 • Uit je hoofd, in je lijf

  Een mantra is een hele, hele, HELE fijne vorm van mediteren. Je zingt een tekstregel, meestal in het Sanskriet, soms in het Engels. Je zingt (‘chant’) op mooie, vaak melodieuze muziek.
  Je herhaalt deze (makkelijke) tekst een aantal minuten achter elkaar. Soms wordt het chanten begeleidt met (eenvoudige) armbewegingen. MAN betekent ‘mind’ (je denken) en TRA kan ‘bevrijding’ (trai) betekenen maar ook ‘golf, vibratie, projectie’ (trang). Trillingen in je kopje, een stromend lijf, een gevoel van bevrijding… En voor sommigen een oefening in durven;).

  Tijdens het chanten kun je vele kanten op: je kunt genieten van en opgaan in de muziek, luisteren naar je eigen stem, je focussen op je lichaamshouding of je ademhaling of alles tegelijkertijd. Herhaling, zang, adem, articulatie, ritme, focus en het er in opgaan kunnen er voor zorgen dat je je gedachten wat loslaat en dat je meer ‘in je lijf zakt’. Als dat lukt, kan je van alles voelen; sommigen ervaren vrijheid, eenheid of troost, (eigen)liefde, contact en/of innerlijke rust. In een groep werkt dit vaak nog veel sterker. Het schept een gevoel van saamhorigheid en verbinding. (Sommige mensen ervaren dit alles overigens heel anders, zij worden gewoon blij van zingen, vooral in een groep). Kom het een keer ervaren, want echt, het is heerlijk om te doen! En je hoeft niet mooi te kunnen zingen..

  40-daagse Mantra Meditatie / Yoga dag of – Weekend

  Af en toe organiseer ik een 40-daagse mantra meditatie. Tijdens deze 40 dagen is er de mogelijkheid een paar keer met zijn allen te zingen. Op de andere dagen doe je de meditatie zelf thuis.

  Een yoga dag of – weekend  is gevuld met een combinatie van Kundalini Yoga, Mantra’s en Osho Meditaties.

   N.B. Je hoeft geen yoga- of zangervaring te hebben om mee te doen aan een 40-dagen mantra meditatie of een losse Mantra Middag of – Avond. Laat je gewoon meevoeren door de muziek, het zingen, de sfeer en de krachtige energie van een groep.

  Als je meer over Kundalini Yoga mantra’s wilt weten hoor ik het graag.

“The mind is given to you, you are not given to the mind.”

Yogi Bhajan