Rust in je hoofd,
Ruimte in je lijf, Liefde in je ziel.

Daar word je gegarandeerd blijer, rustiger en gelukkiger van.

'Een bezoek aan jou
is als een mini-vakantie'

‘Vrij van mijn denken, aanwezig in mijn lichaam, contact met mezelf’.

Durf te voelen wat je voelt.

Het denken voorbij en open naar jezelf.

Geef een goed gesprek cadeau!

Of een massage, een yoga-, adem- of meditatieles.

Energie, diepte en balans.

Kenmerkend voor de les zijn de dynamische oefeningen, het stromen van de energie, het gevoel van diepe ontspanning, de aandacht voor de adem en de meditaties.

Adem vol en diep, geef jezelf meer lucht.

Voel jezelf, voel je ziel, voel je zijn.

Wat ik heb ervaren...

Inzicht & bewustwording, verdieping & verrijking, verwerking & ontplooiing,
voldoening & resultaat.

 • Lekker en toch functioneel

  Een massage kan helpen bij spierpijn, hoofdpijn, stress, slecht slapen en vermoeidheid. De doorbloeding van je spieren wordt gestimuleerd (bouwstoffen worden beter toegevoerd, afvalstoffen sneller afgevoerd) en je spijsvertering gaat er sneller van werken. Een fijne, makkelijke en effectieve manier om te ontspannen, goed voor jezelf te zorgen, in balans te komen en nieuwe energie op te doen.

  Ontspanningsmassage

  Een diepe, langzame massage van spieren en bindweefsel. In combinatie met lichtere technieken en strekkingen geeft deze massage behalve rust en ontspanning een enorm ruimtegevoel. Je bent helemaal bij – en in contact met jezelf.

  Een ontspanningsmassage van 88 minuten kost € 88,-

  Een ontspanningsmassage van 111 minuten kost € 111,-

  Ontdekkingsmassage (combinatie massage & gesprek)

  Als emoties en overtuigingen zich uiten in lichamelijke klachten (of andersom) is een ontdekkingsmassage misschien iets voor jou. Het doel is om met aandacht, zonder iets te forceren, contact te maken met de plekken en gevoelens die dat het meest nodig hebben. Kortom; ademen, meer in je lichaam komen, meer (leren) voelen, observeren en met liefde aanwezig zijn met dat wat is.
  Een andere mogelijkheid is een massage voorafgaand of aansluitend aan een verhelderend gesprek.

  Een ontdekkingsmassage van 111 minuten kost € 111,-

  Hotstone intensief

  Lichaamsmassage met warme lavastenen. Een heerlijke en effectieve massage door de combinatie van warmte en beweging. Afgewisseld met diverse ontspannende en intensere massagetechnieken een bijzondere ervaring.

  Een hotstone massage van 125 minuten kost € 125,-

  Kindjes massage

  Een ontspannende massage vinden kindjes ook fijn! Even lekker liggen, niets moeten, los van alle prikkels. Deze zachtere en lichtere lichaamsmassage is voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

  Een kindjesmassage van 66 minuten kost € 60,-

  De prijzen zijn inclusief 21% btw.

 • Dans!

  ALs je meer (zelf)inzicht wilt krijgen, je doel helder wilt krijgen, bewuster wilt worden van je functioneren (en van de effecten daarvan), van bepaalde patronen en behoeften, als je belangrijke (onverwerkte) gebeurtenissen een plek wilt geven, anders met sommige zaken om zou willen gaan, meer aanwezig wilt zijn, dieper contact wilt maken met jezelf, je lichter en ruimer wilt voelen, überhaupt meer wilt (leren) voelen, je kwaliteiten wilt (her)ontdekken, rust wilt vinden waar je dat nodig hebt, als er zingeving ontbreekt, als je stilte wilt ervaren en wilt zijn met wat er is .. Kortom, als het meer mag dansen in je leven, ben je welkom.

  Intake

  In het intake gesprek bespreken we wat er speelt, wat je wilt en hoe je dat wil aanpakken. Als je kiest voor een traject van 3 of 6 maanden zijn er diverse opties mogelijk: alleen gesprekken, een combinatie van (therapeutische) massages & gesprekken of een kundalini yoga coaching traject; een combinatie van gesprekken & kundalini yoga.

  Een intake gesprek duurt 45 minuten en is gratis.

  De prijs van een traject op maat hangt af van je keuze.

  Een gesprek (of een paar gesprekken) zonder traject en intake is ook een optie; 88 minuten: € 88,- 111 minuten: € 111,-.

 • De Les

  Een Kundalini Yoga les duurt 90 minuten en heeft een vaste opbouw: ‘intunen’, een warming up, een yogaset (vaak met dynamische oefeningen), een lange diepe ontspanning, een meditatie en de afsluiting. De warming up, yogaset en de meditatie zijn elke les anders. Ik maak veel gebruik van kundalini yoga muziek.

  De combinatie van de oefeningen, de krachtige (kundalini) en zachtere (shakti) bewegingen en stretches, de verschillende soorten ademhaling, focus, mudra’s (handhoudingen) en (mantra)meditaties hebben een reinigende werking op je lichaam, geest en emoties; gifstoffen worden afgevoerd, stress en spanningen kunnen zich ontladen. Na de oefeningen ervaar je een diepe ontspanning van lichaam en geest, van hart en ziel.

  In de privéles pas ik de oefeningen (tempo, duur, uitvoering) aan op jouw niveau, maar in alle lessen geef ik meerdere varianten op de zwaardere oefeningen, corrigeer ik je houding waar nodig en begeleid je in de verschillende soorten ademhaling. Zoek je grenzen op maar forceer je niet!

  Germaine in beeld in Yoga International nummer 5 (2018).

  Hormoon Yoga heeft enige verwandschap met Kundalini Yoga.
  De Hormoon Yoga set bestaat uit een aantal oefeningen die bepaalde organen en klieren stimuleren en zo de vrouwelijke hormonen (oestrogeen en progesteron) meer in balans brengen. Deze hormonen geven je kracht, uithoudingsvermogen en zijn onder meer van belang voor je geheugen, je figuur en je emotionele balans.
  De natuurlijke aanmaak wordt vertraagd als je ouder wordt, vaak met stemmingswisselingen en allerlei klachten als gevolg: een onevenwichtige cyclus, symptomen van pms en overgangsperikelen. Door het regelmatig beoefenen van Hormoon Yoga verminderen je klachten op een natuurlijke manier en voel je je vitaler en meer in balans. De oefeningen zijn actief en dynamisch. Je hele lichaam komt een bod, maar de oefeningen richten zich vooral op de onderbuik (eierstokken), keelgebied (schildklier), rug (bijnieren) en hypofyse (hoofd).
  We gebruiken daarbij een intensieve ademhaling. Ook is er ruimte voor ontspanning, meditatie, energiecirculatie en visualisatie.

  Een zachtere variant van Kundalini Yoga is Shakti Dance Yoga:
  een combinatie van meditatief bewegen (vloeiende stretchoefeningen op de grond en staande oefeningen) adem, mentale focus, mantra en stilte.
  Een oefening in voelen (hoe je wilt bewegen) en (durven) volgen van deze innerlijke impuls, aanwezigheid, loslaten en overgave. Je gaat van buiten naar binnen.
  Na een les ervaar je meer ontspanning, lichtheid, energie, zachtheid, ruimte,  vrijheid en the light of the soul!

  > Privélessen voor 1 of 2 personen zijn op afspraak en geef ik aan huis op de Roskamstraat.
  De lessen duren ongeveer anderhalf uur.

  > Yogascholen in ‘Groot Amsterdam’ kunnen mij inhuren voor een gastles Hormoon Yoga of Shakti Dance Yoga.

  > Op Maandagochtend en donderdagavond geef ik les bij Yoga Today in Weesp. Kijk voor meer informatie op www.yogatoday.nl.

  > Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben.

  > Deelname aan de lessen is voor eigen risico & verantwoordelijkheid.

  Lestijden groepsles bij YogaToday

  Maandagochtend Pranazaal 10.00 – 11.30 uur
  Donderdagavond Lotuszaal 20.00 – 21.30 uur

  Prijzen Privéles

   

  Privé Yoga les   Roskamstraat

  Kosten 2e persoon

   

  € 75,- (zakelijk excl. btw)

  € 45

  Doen & Laten

  Draag gemakkelijke kleding.

  Eet licht en niet te veel vlak voor de les.

  Neem naar de groepsles bij YogaToday een flesje water en een groot badlaken/kleedje mee voor over de yogamat (een eigen yogamat mag natuurlijk ook). Je hoeft niets mee te nemen naar een privéles.

  Oorsprong

  Kundalini Yoga is gebaseerd op de leer van Yogi Bhajan (1929-2004). Deze Indiase meester van de Kundalini Yoga bracht de ‘moeder van de yoga’ eind jaren ’60 naar het Westen en maakte deze krachtige vorm van yoga (tot die tijd geheim voor het grote publiek en alleen bestemd voor een Indiase elitegroep) openbaar.

  Kundalini Yoga is de grootste inspiratiebron geweest voor Sara Avtar, de ‘koningin’ van de Shakti Dance Yoga. De bewegingen in deze vorm van yoga zijn zachter, ronder en vloeiender.
  Ook in de Hormoon Yoga , ontwikkeld door de Braziliaanse Dinah Rodrigues (inmiddels in de 80 en nog steeds alive and kicking) speelt Kundalini Yoga een belangrijke rol.

 • Uit je hoofd, in je lijf

  Een mantra is een hele, hele, HELE fijne vorm van mediteren. Je zingt een tekstregel, meestal in het Sanskriet, soms in het Engels. Je zingt (‘chant’) op mooie, vaak melodieuze muziek.
  Je herhaalt deze (makkelijke) tekst een aantal minuten achter elkaar. Soms wordt het chanten begeleidt met (eenvoudige) armbewegingen. MAN betekent ‘mind’ (je denken) en TRA kan ‘bevrijding’ (trai) betekenen maar ook ‘golf, vibratie, projectie’ (trang). Trillingen in je kopje, een stromend lijf, een gevoel van bevrijding… En voor sommigen een oefening in durven;).

  Tijdens het chanten kun je vele kanten op: je kunt genieten van en opgaan in de muziek, luisteren naar je eigen stem, je focussen op je lichaamshouding of je ademhaling of alles tegelijkertijd. Herhaling, zang, adem, articulatie, ritme, focus en het er in opgaan kunnen er voor zorgen dat je je gedachten wat loslaat en dat je meer ‘in je lijf zakt’. Als dat lukt, kan je van alles voelen; sommigen ervaren vrijheid, eenheid of troost, (eigen)liefde, contact en/of innerlijke rust. In een groep werkt dit vaak nog veel sterker. Het schept een gevoel van saamhorigheid en verbinding. (Sommige mensen ervaren dit alles overigens heel anders, zij worden gewoon blij van zingen, vooral in een groep). Kom het een keer ervaren, want echt, het is heerlijk om te doen! En je hoeft niet mooi te kunnen zingen..

  40-daagse Mantra Meditatie / Yoga dag of – Weekend

  Af en toe organiseer ik een 40-daagse mantra meditatie. Tijdens deze 40 dagen is er de mogelijkheid een paar keer met zijn allen te zingen. Op de andere dagen doe je de meditatie zelf thuis.

  Een yoga dag of – weekend  is gevuld met een combinatie van Kundalini Yoga, Mantra’s en Osho Meditaties.

   N.B. Je hoeft geen yoga- of zangervaring te hebben om mee te doen aan een 40-dagen mantra meditatie of een losse Mantra Middag of – Avond. Laat je gewoon meevoeren door de muziek, het zingen, de sfeer en de krachtige energie van een groep.

  Als je meer over Kundalini Yoga mantra’s wilt weten hoor ik het graag.

“Every beat of your heart is the rhythm of your soul. The voice of your soul is your breath. ”

Yogi Bhajan