Rust in je hoofd,
Ruimte in je lijf, Liefde in je ziel.

Daar word je gegarandeerd blijer, rustiger en gelukkiger van.

'Een bezoek aan jou
is als een mini-vakantie'

‘Vrij van mijn denken, aanwezig in mijn lichaam, contact met mezelf’.

Durf te voelen wat je voelt.

Het denken voorbij en open naar jezelf.

Geef een goed gesprek cadeau!

Of een massage, een yoga-, adem- of meditatieles.

Energie, diepte en balans.

Kenmerkend voor de les zijn de dynamische oefeningen, het stromen van de energie, het gevoel van diepe ontspanning, de aandacht voor de adem en de meditaties.

Adem vol en diep, geef jezelf meer lucht.

Voel jezelf, voel je ziel, voel je zijn.

Wat ik heb ervaren...

Inzicht & bewustwording, verdieping & verrijking, verwerking & ontplooiing,
voldoening & resultaat.

 • Massages

  Als je een aandachtige, liefdevolle, goeie massage wilt, moet je bij mij zijn (en als je een snelle sport-achtige massage zoekt niet;))

   

  ‘Ik heb mijn lichaam weer terug’ ontspanningsmassage

  Een diepe, langzame massage. Trage bewegingen in combinatie met lichtere technieken, schuddingen, strekkingen en warmte maken het tot een ‘goddelijke sessie’, ‘veel meer dan een massage’ (aldus een klant). Kom het zelf maar ervaren!

  Een massage van 5 kwartier kost 75 euro, die van 1,5 uur 90 euro. Je bent 2 tot 2,5 uur binnen.

  Ik ‘masseer’ ook mensen die ernstig ziek zijn. De aanraking is aandachtig, liefdevol en zacht. Ik kom ook bij je thuis. Prijs is in overleg.

   

  Ontdekkingsmassage (combinatie massage & gesprek)

  Als emoties en overtuigingen zich uiten in lichamelijke klachten (of andersom) is een ontdekkingsmassage misschien iets voor jou. We maken, zonder iets te forceren, langzaamaan contact met de plekken en gevoelens die daar aan toe zijn. Kortom; ademen, meer in je lichaam komen, meer voelen, observeren en met liefde aanwezig zijn met dat wat is. Een andere mogelijkheid is een massage voorafgaand of aansluitend aan een verhelderend gesprek.

  De massage duurt 90 minuten. Je bent 2 tot 2,5 uur binnen.

  Prijs van deze sessie: 90 euro.

   

  Energie Boost

  De chi machine is een apparaat waar je met je enkels in ligt. Het laat je zachtjes heen & weer laat schudden terwijl je op de grond (op een schapenwollen yogamat) ligt. Als je kan ontspannen komt je hele wervelkolom, en ook je hoofd, daardoor golvend in beweging. Dat werkt door in je hele skelet. Door de combinatie van je gewicht op de grond met de schudbeweging voelt dit bijna ook als een soort massage. De milde golfbeweging is fijn voor je wervels & spieren, voor je doorbloeding en het is super ontspannend. En dan stopt ie en voel je de energie (chi) van top tot teen stromen.

  Je ligt 20 minuten.

  Prijs: 15 euro.

   

 • Dans!

  ALs je meer (zelf)inzicht wilt krijgen, je doel helder wilt krijgen, bewuster wilt worden van je functioneren (en van de effecten daarvan), van bepaalde patronen en behoeften, als je belangrijke (onverwerkte) gebeurtenissen een plek wilt geven, anders met sommige zaken om zou willen gaan, meer aanwezig wilt zijn, dieper contact wilt maken met jezelf, je lichter en ruimer wilt voelen, überhaupt meer wilt (leren) voelen, je kwaliteiten wilt (her)ontdekken, rust wilt vinden waar je dat nodig hebt, als er zingeving ontbreekt, als je stilte wilt ervaren en wilt zijn met wat er is .. Kortom, als het meer mag dansen in je leven, ben je welkom.

   

  Intake

  In het intake gesprek bespreken we wat er speelt, wat je wilt en hoe je dat wil aanpakken. Als je kiest voor een traject van 3 of 6 maanden zijn er diverse opties mogelijk: alleen gesprekken, een combinatie van (ontdekkings) massages & gesprekken of een yoga coaching traject; een combinatie van gesprekken & Kundalini Fusion Yoga.

  Een intake (bellen of via Zoom) gesprek duurt 30 minuten en is gratis.

  De prijs van een traject op maat hangt af van je keuze.

  Een gesprek (of een paar gesprekken) zonder traject en intake is ook een optie; Een gesprek duurt 1,5 tot 2 uur. Prijs: 90 euro.

 • De Les

  Een Kundalini Fusion Yoga les duurt ongeveer 90 minuten en heeft een vaste opbouw: ‘intunen’, een warming up, een yogaset (vaak met dynamische oefeningen), een lange diepe ontspanning, een meditatie en de afsluiting. De warming up, yogaset en de meditatie zijn elke les anders. Ik maak veel gebruik van mooie (achtergrond) muziek.

  De combinatie van de oefeningen, de krachtige (kundalini) en zachtere (shakti) bewegingen en stretches, de verschillende soorten ademhaling, focus, mudra’s (handhoudingen) en (mantra)meditaties hebben een reinigende werking op je lichaam, geest en emoties; gifstoffen worden afgevoerd, stress en spanningen kunnen zich ontladen. Vaak combineer ik ook met andere vormen van yoga: yin, dru of aplomb. Na de les voel je je opgeknapt en ontspannen.

  In de privéles pas ik de oefeningen (tempo, duur, uitvoering) aan op jouw niveau en in al mijn lessen geef ik meerdere varianten op de zwaardere oefeningen, corrigeer ik je houding waar nodig en begeleid je in de verschillende soorten ademhaling. Zoek je grenzen een beetje op maar niks forceren! Ik omschrijf mijn kundalini yoga lessen als ‘kundalini light’.

  Germaine in beeld in Yoga International nummer 5 (2018).

  Hormoon Yoga heeft enige verwandschap met Kundalini Yoga.
  De Hormoon Yoga set bestaat uit een aantal oefeningen die bepaalde organen en klieren stimuleren en zo de vrouwelijke hormonen (oestrogeen en progesteron) meer in balans brengen. Deze hormonen geven je kracht, uithoudingsvermogen en zijn onder meer van belang voor je geheugen, je figuur en je emotionele balans.
  De natuurlijke aanmaak wordt vertraagd als je ouder wordt, vaak met stemmingswisselingen en allerlei klachten als gevolg: een onevenwichtige cyclus, symptomen van pms en overgangsperikelen. Door het regelmatig beoefenen van Hormoon Yoga verminderen je klachten op een natuurlijke manier en voel je je vitaler en meer in balans. De oefeningen zijn actief en dynamisch. Je hele lichaam komt een bod, maar de oefeningen richten zich vooral op de onderbuik (eierstokken), keelgebied (schildklier), rug (bijnieren) en hypofyse (hoofd).
  We gebruiken daarbij een intensieve ademhaling. Ook is er ruimte voor ontspanning, meditatie, energiecirculatie en visualisatie.

  Een variant op de Kundalini Yoga is Kundalini Dance, een combinatie van yoga, dans & workout met veel staande oefeningen. Heerlijk! En een mildere variant van Kundalini Yoga is Shakti Dance Yoga: een combinatie van meditatief bewegen (vloeiende stretchoefeningen op de grond en staande oefeningen), adem, mentale focus, mantra en stilte. Een oefening in voelen (hoe je wilt bewegen) en het (durven) volgen van je innerlijke impuls, in aanwezigheid en in overgave. Je gaat van binnen naar buiten en weer terug naar binnen. Resultaat? Je voelt je energieker, meer ontspannen licht, ruim en vrij.

  Behalve deze vormen van yoga geef ik ook Yin Yoga waarbij je langere tijd in een ontspannen houding ligt en Yoga voor Ouderen.

  >> Privélessen zijn op afspraak en geef ik aan huis in de Roskamstraat of per Zoom.

  >> Op Maandagochtend en donderdagavond geef ik les bij Yogatoday in de Laurentiuskerk in Weesp. In coronatijd duren de (livestream) lessen 1 uur.

  >> Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben.

  >> Deelname aan de lessen is voor eigen risico & verantwoordelijkheid.

   

  Lestijden groepsles bij YogaToday

  Maandagochtend 10.30 – 12.00 uur (10.30 – 11.30 u)
  Donderdagavond 19.00– 20.15 uur (18.45 – 19.45 u)

  Prijzen Privéles

   

  Privé yoga les 1,5 uur   Roskamstraat

  Voor wie dat niet kan dragen (in Corona tijd) of les via Zoom

   

  € 75,-

   

  € 50,-

  Doen & Laten

  Draag gemakkelijke kleding.

  Eet licht en niet te veel vlak voor de les.

  Neem naar de groepsles bij YogaToday een flesje water en een groot badlaken/kleedje mee voor over de yogamat (een eigen yogamat mag natuurlijk ook). Je hoeft niets mee te nemen naar een privéles.

  Oorsprong

  Kundalini Yoga is gebaseerd op de leer van de Yogi Bhajan (1929-2004). Hij bracht deze krachtige vorm van yoga eind jaren ’60 naar het Westen.

  Kundalini Yoga is de grootste inspiratiebron geweest voor Sara Avtar, de ‘koningin’ van de Shakti Dans Yoga. De bewegingen in deze vorm van yoga zijn zachter, ronder en vloeiender.
  Ook in de Hormoon Yoga , ontwikkeld door de Braziliaanse Dinah Rodrigues (ver in de 80 en nog steeds alive and kicking) speelt Kundalini Yoga een rol.

 • Uit je hoofd, in je lijf

  Een mantra is een hele, hele, HELE fijne vorm van mediteren. Je zingt een tekstregel, meestal in het Sanskriet, soms in het Engels. Je zingt (‘chant’) op mooie, bijna altijd melodieuze muziek.
  Je herhaalt deze (makkelijke) tekst een aantal minuten achter elkaar. Soms wordt het chanten begeleidt met (eenvoudige) armbewegingen. MAN betekent ‘mind’ (je denken) en TRA kan ‘bevrijding’ (trai) betekenen maar ook ‘golf, vibratie, projectie’ (trang). Trillingen in je kopje, een stromend lijf, een gevoel van bevrijding… En voor sommigen een oefening in durven;).

  Tijdens het chanten kun je vele kanten op: je kunt genieten van en opgaan in de muziek, luisteren naar je eigen stem, je focussen op je lichaamshouding of je ademhaling of alles tegelijkertijd. Herhaling, zang, adem, articulatie, ritme, focus en het er in opgaan kunnen er voor zorgen dat je je gedachten wat loslaat en dat je meer ‘in je lijf zakt’. Als dat lukt, kan je van alles voelen; sommigen ervaren vrijheid, eenheid of troost, (eigen)liefde, contact en/of innerlijke rust. In een groep werkt dit vaak nog veel sterker. Het schept een gevoel van saamhorigheid en verbinding. (Sommige mensen ervaren dit alles overigens heel anders, zij worden gewoon blij van zingen, vooral in een groep). Kom het een keer ervaren, want echt, het is heerlijk om te doen! En je hoeft niet mooi te kunnen zingen..

   

  40-daagse Mantra Meditatie / Yoga dag of – Weekend

  Af en toe organiseer ik een 40-daagse mantra meditatie. Tijdens deze 40 dagen is er de mogelijkheid een paar keer met zijn allen te zingen. Op de andere dagen doe je de meditatie zelf thuis.

  Een yoga dag of – weekend  is gevuld met een combinatie van Kundalini Yoga, Mantra’s en Osho Meditaties.

   N.B. Je hoeft geen yoga- of zangervaring te hebben om mee te doen aan een 40-dagen mantra meditatie of een losse Mantra Middag of – Avond. Laat je gewoon meevoeren door de muziek, het zingen, de sfeer en de krachtige energie van een groep.

  Als je meer over Kundalini Yoga mantra’s wilt weten hoor ik het graag.

“Meditation is nothing but taking a mental shower.”

Yogi Bhajan